Tartă cu ceapă şi gorgonzola
Un preparat gustos pe care nu l-ai mai încercat până acum. Uite reţeta uşor de preparat, perfectă pentru prânz. Ingrediente Crustă
86 g unt nesărat
44 g (3 linguri) apă
12 g(1 lingură) zahăr
12 g (1 lingură) ulei vegetal
Un praf de sare
99 g (1 cană) făină
Umplutură
13 g (1 lingură) ulei de măsline extra virgin
454 g ceapă, tăiată inele
2 ouă mari
235 g, 1 cană lapte organic
5 g sare
Piper negru, măcinat
¼ cană gorgonzola
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 400 grade F şi pregăteşte o tavă pentru tartă. Combină untul, apa, zahărul, uleiul şi sarea într-un bol mediu. Pune bolul în cuptor şi lasă-l pentru 15 minute.
Scoate bolul din cuptor. Adaugă făina treptat şi amestecă până când poţi forma o bilă de aluat.
Transferă aluatul în forma pentru tartă. Întinde-l pe suprafaţa formei de artă şi înţeapă-l cu o furculiţă. Pune-l la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pentru umplutură, pune ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă inelele de ceapă şi sotează-le pentru 30 de minute, amestecând frecvent.
Într-un bol mic, amestecă ouăle, laptele organic, sare şi piper. Pune brânza peste ceapa caramelizată şi adaugă compoziţia de ouă. Pune compoziţia formată în tartă. Pune tarta din nou în cuptor pentru 30-40 de minute, până când e rumenită pe deasupra.
Las-o să se răcească complet înainte de servire.