Tartă cu ceapă şi gorgonzola

DSC 0733 jpeg

Un preparat gustos pe care nu l-ai mai încercat până acum. Uite reţeta uşor de preparat, perfectă pentru prânz. Ingrediente Crustă

86 g unt nesărat

44 g (3 linguri) apă

12 g(1 lingură) zahăr

12 g (1 lingură) ulei vegetal

Un praf de sare

99 g (1 cană) făină

Umplutură

13 g (1 lingură) ulei de măsline extra virgin

454 g ceapă, tăiată inele

2 ouă mari

235 g, 1 cană lapte organic

5 g sare

Piper negru, măcinat

¼ cană gorgonzola

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 400 grade F şi pregăteşte o tavă pentru tartă. Combină untul, apa, zahărul, uleiul şi sarea într-un bol mediu. Pune bolul în cuptor şi lasă-l pentru 15 minute.

Scoate bolul din cuptor. Adaugă făina treptat şi amestecă până când poţi forma o bilă de aluat.

Transferă aluatul în forma pentru tartă. Întinde-l pe suprafaţa formei de artă şi înţeapă-l cu o furculiţă. Pune-l la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pentru umplutură, pune ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă inelele de ceapă şi sotează-le pentru 30 de minute, amestecând frecvent.

Într-un bol mic, amestecă ouăle, laptele organic, sare şi piper. Pune brânza peste ceapa caramelizată şi adaugă compoziţia de ouă. Pune compoziţia formată în tartă. Pune tarta din nou în cuptor pentru 30-40 de minute, până când e rumenită pe deasupra.

Las-o să se răcească complet înainte de servire.