Tartă cu ceapă şi şuncă

tarta cu ceapa si sunca jpeg

Ceapa este bogată în apă, dar şi în vitamine şi minerale, dintre care seleniu şi cobalt, două metale relativ rare. Nu conţine prea multe fibre (1,7 g la 100 g), dar combinaţia lor este foarte bună pentru tranzitul intestinal. Ceapa crudă şi proaspătă oferă un aport important de vitamina C. Bucură-te de gustul şi aroma cepei într-o tartă cu ceapă şi bacon.

Tartă cu ceapă şi şuncă - Ai nevoie de

1 pachet aluat foitaj 4 cepe albe şi roşii 150 g şuncă, tăiată cubuleţe 150 ml smântână 2 ouă 100 g caşcaval ras 2 linguri ulei 1 ou bătut sare piper

Tartă cu ceapă şi şuncă - Mod de preparare

Cureţi, speli şi tai ceapa julien. Pui uleiul în tigaie şi căleşti ceapa. Când devine sticloasă o dai deoparte. După ce s-a răcorit o amesteci cu şunca, ouăle, smântâna şi caşcavalul ras. Potriveşti de sare şi piper. Întinzi o hârtie de copt într-o tavă şi aşezi aluatul foitaj decongelat. Ai grijă să îmbraci şi marginile tăvii. Torni amestecul, nivelezi şi pui oul bătut. Dai la cuptorul încins şi ţii până când se rumeneşte frumos.