Tartă cu ciocolată şi bezea

desert bezea shutterstock 68932831 jpeg

Minunăţii dulci, preferate de copii şi nu numai, bezelele sunt delicatese care aduc savoare şi gust unei mese în familie.

Ingrediente

Pentru blat

200 g făină 125 g unt 120 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 baton de vanilie 1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g ciocolată amăruie

2 ouă

3-4 linguri lapte

150 ml smântână

50 g nuci măcinate

Pentru bezea

2 albuşuri

4 linguri zahăr

1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare

Tai pe lungime batonul de vanilie, scoţi seminţele şi le freci cu gălbenuşurile. Adaugi untul bucăţele, un praf de sare şi zahărul, le mixezi, apoi adaugi făina şi frămânţi un aluat

omogen şi elastic, pe care îl laşi o oră la rece.

Între timp, topeşti ciocolata rasă în lapte cald şi o laşi deoparte.

Separat, baţi două ouă cu smântâna, amesteci cu ciocolata şi nucile măcinate. Tapetezi cu aluat o formă de tartă, cu tot cu pereţii laterali, torni umplutura de ciocolată şi dai la cuptor 25 de minute.

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi zeama de lămâie şi baţi până se topeşte zahărul. Pui bezeaua peste tartă şi mai dai la cuptor 10-15 minute, la foc mic. Se serveşte rece.

sursa foto: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg