Tartă cu ciocolată şi bezea

desert bezea shutterstock 68932831 jpeg

Minunăţii dulci, preferate de copii şi nu numai, bezelele sunt delicatese care aduc savoare şi gust unei mese în familie.

Ingrediente

Pentru blat

200 g făină 125 g unt 120 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 baton de vanilie 1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g ciocolată amăruie

2 ouă

3-4 linguri lapte

150 ml smântână

50 g nuci măcinate

Pentru bezea

2 albuşuri

4 linguri zahăr

1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare

Tai pe lungime batonul de vanilie, scoţi seminţele şi le freci cu gălbenuşurile. Adaugi untul bucăţele, un praf de sare şi zahărul, le mixezi, apoi adaugi făina şi frămânţi un aluat

omogen şi elastic, pe care îl laşi o oră la rece.

Între timp, topeşti ciocolata rasă în lapte cald şi o laşi deoparte.

Separat, baţi două ouă cu smântâna, amesteci cu ciocolata şi nucile măcinate. Tapetezi cu aluat o formă de tartă, cu tot cu pereţii laterali, torni umplutura de ciocolată şi dai la cuptor 25 de minute.

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi zeama de lămâie şi baţi până se topeşte zahărul. Pui bezeaua peste tartă şi mai dai la cuptor 10-15 minute, la foc mic. Se serveşte rece.

sursa foto: Shutterstock