Tartă cu ciocolată şi pere

Un desert simplu, tarta cu ciocolată şi pere se prepară rapid şi te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
170 g făină 30 g zahăr 30 g alune sau nuci măcinate ½ linguriţă sare 130 g unt, tăiat cubuleţe 3-4 linguri apă rece
Pentru cremă
4-5 pere, curăţate de coajă şi codiţe
180 g zahăr
90 g unt
50 g pudră de cacao
1 ou
40 g făină
1 linguriţă esenţă de vanilie
zahăr pudră, pentru servire
Mod de preparare – Tartă cu ciocolată şi pere
Amesteci făina trecută prin sită cu sarea, zahărul şi alunele. Combini cu untul. Încorporezi treptat apa şi frămânţi astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. Strângi aluatul într-o bilă, acoperi cu o folie şi dai la frigider 30 de minute.
Întinzi aluatul pe o suprafaţă presărată cu puţină făină, apoi îl aşezi într-o tavă de tartă. Îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, apoi dai la rece încă 10 minute. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Aşezi peste aluat o hârtie de copt. Dai la cuptor 10-15 minute.
Topeşti untul la foc mediu şi îl combini cu pudra de cacao, amestecând constant, până la omogenizare. Iei de pe foc şi încorporezi ouăle, zahărul şi făina, apoi adaugi esenţa de vanilie. Torni umplutura în tavă şi aşezi în ea perele tăiate pe jumătate. Dai tarta la cuptor 15-20 de minute. Serveşti cu zahăr pudră.