Tartă cu cireşe

Ingrediente: 5 ouă, 200 g zahăr, 100 g unt, 250 g făină, 1 esenţă de vanilie, 1 pliculeţ praf de copt, 300 g cireşe, 1 praf, de sare, 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui treptat gălbenuşurile frecate cu untul moale şi esenţa de vanilie şi amesteci.
Încorporezi uşor făina cu praful de copt, amestecând de jos în sus., Torni totul într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi deasupra pui cireşele curăţate d, sâmburi şi scurse bine. O dai la cuptor, la foc mic, pentru, 40-45 de minute după care o presari cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.