Tartă cu ciuperci

O reţetă foarte delicioasă pentru acest sfârşit de săptămână!
Ingrediente
125 g făină 60 g margarină 1 praf de sare 1 gălbenuş 20 g unt 400 g ciuperci champignon 1 ceapă 70 g şuncă 50 g praz 30 g emmentaler 2 ouă 6 linguri smântână 2 linguri verdeaţă boia ardei sare piper
Cum se prepară
Făina, margarina, sarea şi gălbenuşul se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat fraged. Se lasă, acoperit, circa 30 de minute la frigider şi se încinge cuptorul la 200° C.
Se taie ceapa şi ciupercile în fâşii delicate, şunca în cuburi, prazul rondele şi brânza se rade. Se încălzeşte untul, se adaugă ceapa şi ciupercile şi se înăbuşă. Se adaugă şunca şi prazul, se lasă până se înmoaie şi se condimentează cu piper, după gust. Se amestecă smântâna cu ouăle şi verdeaţa şi se condimentează după gust. Se pudrează aluatul cu puţină făină, se întinde astfel încât să încapă într-o formă de 24 cm, dar şi ceva mai mult, să se formeze o margine. Se aşază în forma unsă cu grăsime, se înţeapă cu furculiţa, apoi se întinde compoziţia cu ciuperci. Deasupra se presară brânza rasă şi se toarnă amestecul de smântână. Se dă la cuptor pentru circa 35 de minute.
Sfat! Se poate servi ca antreu cu salată verde sau ca o gustare frugală.