Tartă cu ciuperci
Un aperitiv perfect pentru orice ocazie, când te poţi bucura de arome diferite şi ademenitoare.
Ingrediente aluat
200 g făină 200 g unt 2 linguri oţet 150 ml apă călduţă sare
Pentru umplutură
2 cutii ciuperci întregi
3 cepe
2 linguri unt
2 linguri smântână
3 ouă
1 lingură muştar
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Pentru aluat se cerne făina, i se face o adâncitură la mijloc şi acolo se pune untul tăiat bucăţele. Se amestecă şi se sfărâmă, se adaugă oţetul, sarea şi apa, puţin câte puţin. Se amestecă bine până se obţine un aluat omogen, care se înveleşte şi se dă la rece.
Cepele tăiate mărunt se înmoaie în untul topit. Se adaugă ciupercile (tăiate dacă sunt prea mari) şi se lasă pe foc până scade apa pe care o lasă acestea. Se adaugă smântâna, se potriveşte de sare şi piper şi se trage vasul de pe foc. După ce s-a mai răcorit, se amestecă cu cele trei ouă bătute ca pentru omletă şi cu pătrunjelul
mărunţit.
Aluatul se scoate de la frigider, se întinde şi se aşază în formă. Se pun câteva boabe de fasole şi se dă aluatul la cuptor pentru 15 minute.
După ce s-a copt, se lasă puţin să se răcorească, se aruncă boabele de fasole şi se unge tarta cu muştar. Se toarnă amestecul de ciuperci şi se dă la cuptor,
la foc potrivit, pentru 30 de minute. Se taie numai după ce s-a răcit.
sursa foto: Guliver