Tartă cu conopidă şi mărar

tarta cu conopida si marar jpeg

Frunzele proaspete de mărar sunt un condiment naţional în ţările scandinave, unde peştele şi scoicile sunt aromate cu mărar sau sunt servite cu sosuri care conţin mărar. În Germania, acesta este folosit la supele de peşte şi în tocăniţe, în special în cele cu castraveţi. În Armenia, mărarul este ingredientul principal în amestecul picant khmeli-suneli, iar în Iran este nelipsit de la mâncărurile cu fasole. Reţetele cu acest tip de verdeaţă sunt numeroase, iar una dintre ele este această tartă cu conopidă şi mărar.

Tartă cu conopidă şi mărar - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 200 g făină 50 g unt moale 1 lingură ulei 1 gălbenuş 2 linguri apă sare

Pentru umplutură

½ conopidă

2 ouă

60 ml smântână

100 g caşcaval

½ ardei gras verde

1 ceapă

2 căţei de usturoi

1 legătură mărar

1-2 linguri ulei

sare

piper

Tartă cu conopidă şi mărar - Mod de preparare

Într-un vas, amesteci făina cu untul, praful de sare, gălbenuşul, apa şi uleiul. Frămânţi un aluat omogen, îl înfăşori în folie de plastic şi-l dai la rece.

Cureţi şi speli bine conopida. O rupi în bucheţele şi o laşi la scurs. Cureţi ceapa şi usturoiul, speli şi tai mărunt mărarul, cureţi şi tai julien ardeiul gras.

Căleşti ceapa împreună cu usturoiul, adaugi şi bucheţelele de conopidă, ardeiul gras şi potriveşti de sare şi piper. Laşi câteva minute şi apoi iei de pe foc.

Scoţi de la rece aluatul şi îl întinzi în foaie subţire în forma de tartă, tapetată. Razi caşcavalul şi presari jumătate din cantitate peste aluatul din formă. Deasupra adaugi legumele călite. Baţi ouăle cu smântâna şi încorporezi caşcavalul rămas şi mărarul tăiat mărunt. Potriveşti de sare şi piper şi torni toată compoziţia peste conopida călită. Dai la cuptor 45 de minute.

Cea mai bună conopidă gratinată

Cea mai bună conopidă gratinată

Budincă de conopidă cu brânză

Budincă de conopidă cu brânză