Tartă cu costiţă şi caşcaval

E momentul pentru o delicioasă tartă cu costiţă şi caşcaval! Este acel răsfăţ când nu-ţi vine să renunşi nici măcar la o bucăţică mică din acel ceva care îţi place foarte mult! Poţi însoşi o felie din această tartă cu un pahar de vin alb!
Tartă cu costiţă şi caşcaval - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 400 g făină 50 g unt 1 ou drojdie 125 ml lapte un praf sare
1-2 cepe
150 g bacon
150 g costiţă
150 g caşcaval ras
1 dovlecel
2 ouă
100 g măsline
150 g ciuperci feliate
150 ml smântână
4 linguri ulei
sare
piper
2 linguriţe seminţe susan
Tartă cu costiţă şi caşcaval - Cum se prepară
Amesteci într-un vas făina cu sarea, oul, untul, laptele şi drojdia, până obţii un aluat. Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti un pic în ulei cu costiţa tăiată cubuleţe. Adaugi şi fâşiile de bacon. Laşi să se răcească.
Iei o formă de tartă, o ungi cu puţin unt şi aşezi aluatul; nivelezi şi îndepărtezi surplusul de pe margini. Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Peste aluat adaugi ceapa şi bucăţelele de şuncă şi dai la cuptor 20 de minute.
Amesteci smântâna cu caşcavalul ras, sarea şi piperul, şi cu cele două ouă. Scoţi din cuptor tarta, răstorni peste ea sosul obţinut şi decorezi cu dovlecelul tăiat felii subţiri, ciupercile şi măslinele. Mai bagi la cuptor aproximativ 15 minute. Înainte de servire, presari şi câteva seminţe de susan. Se poate mânca atât rece, cât şi caldă.
sursa foto: profimedia