Tartă cu cremă de brânză şi mandarine FOTO
Această tartă cu cremă de brânză şi mandarine poate concura la categoria „cea mai gustoasă“. Încearc-o, pas cu pas, şi tu, şi nu vei regreta. După ce s-a copt, lasă prăjitura în cuptor câteva ore, până se răceşte de tot. În felul acesta, nu se va crăpa pe mijloc. Poţi folosi în loc de mascarpone brânză de vaci amestecată cu unt.
Tartă cu cremă de brânză şi mandarine - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 250 g făină 120 g unt 2 linguri de apă rece 1 ou 1 lingură zahăr un vârf de sare
500 g mascarpone
500 g iaurt gras
esenţă de vanilie
300 g zahăr
4 ouă
coaja de lămâie rasă
4 mandarine
frunze de mentă
1 plic de gelatină
Tartă cu cremă de brânză şi mandarine - Mod de preparare
Amesteci făina cu untul, zahărul şi sarea până se omogenizează toate ingredientele. Adaugi oul, cele două linguri de apă şi frămânţi până capătă consistenţa unui aluat. Laşi la frigider jumătate de oră.
Tapetezi o tavă de tort cu fund detaşabil şi întinzi o foaie de aluat, având grijă să îmbraci cu ea şi marginile tăvii. Înţepi aluatul din loc în loc şi dai la copt pentru 15 minute. Scoţi şi laşi deoparte.
Separat, amesteci mascarpone, iaurtul cu zahărul şi cu o linguriţă de esenţă de vanilie. Apoi adaugi, pe rând, câte un ou, amesteci bine cu telul şi pui şi coaja de lămâie rasă.
Pui compoziţia peste tartă şi dai iar la cuptor pentru 30 de minute. Scoţi, adaugi feliile de mandarine şi torni gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Poţi orna cu frunze proaspete de mentă.