Tartă cu dovleac şi bacon

Combinaţia de dovleac şi bacon poate părea neobişnuită, însă această reţetă de tartă este extrem de gustoasă şi nu necesită nici prea mult timp pierdut în bucătărie.
De ce ai nevoie pentru a pregăti tarta cu dovleac şi bacon
Pentru aluat
400 g făină
100 g unt
1 praf de sare
150 g brânză
Pentru umplutură
2 ouă
1 căţel de usturoi, pisat
1 lingură ulei
100 g bacon
400 g dovleac
2 linguri smântână
sare, după gust
piper, după gust
pătrunjel, după gust
Cum pregăteşti tarta cu dovleac şi bacon
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Mixezi untul şi brânza până obţii o pastă. Adaugi treptat făina, presari sare şi omogenizezi. Modelezi aluatul, îl înveleşti într-o folie alimentară şi dai la rece pentru 1 oră. Tai dovlecelul felii şi îl rumeneşti în puţin ulei, alături de bacon. Întinzi aluatul şi îl pui într-o tavă tapetată. Îl înţepi uşor cu furculiţă, din loc în loc. Aşezi feliile de dovleac şi bacon pe deasupra. Într-un vas, baţi ouăle, smântâna, usturoiul pisat, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Torni peste bacon, uniform. Dai la cuptor aproximativ 30-35 de minute, sau până se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti imediat.
Sursa http://www.taste.com.