Tartă cu dovleac şi ghimbir

tarta cu dovleac si ghimbir jpeg

În medicina tradiţională indiană, ayurveda, ghimbirul este un condiment minune, cu statut de medicament. Planta, care creşte în Africa, India şi sudul Asiei, are efecte spectaculoase pentru sistemul digestiv, proprietăţi anticancerigene şi tratează cu succes numeroase alte afecţiuni. Pentru a beneficia de proprităţile sale curative, trebuie să adaugi ghimbir în mâncare, aşa cum am făcut noi cu această tartă cu dovleac şi ghimbir, ori să faci ceai.

Tartă cu dovleac şi ghimbir - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 250 g făină 120 g unt,la temperatura camerei 2 linguri apă rece 1 ou 1 lingură zahăr sare

1 dovleac copt

1 lingură scorţişoară

1 lingură ghimbir

5 linguri zahăr

3 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 ml smântână

1 mână fulgi migdale

1 lingură zahăr pudră

Tartă cu dovleac şi ghimbir - Mod de preparare

Pentru aluatul de tartă, amesteci făina cu untul, zahărul şi sarea şi frămânţi până se omogenizează toate ingredientele. Torni cele două linguri de apă şi oul bătut, în prealabil, şi continui să frămânţi. Aluatul obţinut îl dai la frigider aproximativ o oră.

Mixezi miezul dovleacului copt, adaugi smântâna, scorţişoara, vanilia, ouăle, unul câte unul, ghimbirul şi zahărul, mixând încontinuu. Păstrezi puţin din aluat pentru a modela câteva forme cu care să ornezi. Tapetezi o formă de tartă, întinzi aluatul şi pe marginile tăvii, înţepi din loc în loc şi coci 10 minute. Torni umplutura de dovleac, aşezi formele de aluat deasupra şi dai, din nou, tava la cuptor o oră. După ce s-a răcit, decorezi cu fulgi de migdale şi zahăr pudră.