Tartă cu dovleac şi nuci

SF194079 jpeg

Ce zici de o delicioasă tartă cu dovleac şi nuci? Nu-i aşa că sună bine?

Ingrediente

Pentru aluat

220 g făină o linguriţă sare 110 ml ulei 60 ml lapte unt pentru uns tava

Pentru umplutură

1 kg dovleac

2 ouă

230 ml lapte

150 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă nucşoară

miezul de la 4 nuci dat prin maşină

1/2 linguriţă sare

jumătăţi de miez de nucă pentru ornat

Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă uleiul cu laptele, apoi se încorporează făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemnpână se omogenizează. Ingredientele trebuie să fie reci, nu se frământă cu mâna, ci doar cu spatula.

Se pune aluatul între două hârtii de copt şi se întinde o foaie cu care „căptuşim“ forma de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Pentru umplutură, 1 kg de dovleac curăţat de sâmburi se taie cubuleţe şi se coace la cuptor într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, timp de 30 de minute. Se scoate miezul şi se mixează.

Se bat ouăle, se încorporează laptele în care s-au adăugat zahărul şi toate celelalte condimente.

Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor 15 minute. Când s-a întărit, se pun jumătăţile de miez de nucăşi se mai lasă tarta cu dovleac şi nuci la copt aproximativ 25 de minute.

Chec de dovleac cu crema de branza

Chec de dovleac cu crema de branza

Tarta cremoasa cu dovleac

Tarta cremoasa cu dovleac

Crema de dovleac cu nuci

Crema de dovleac cu nuci