Tartă cu dovleac şi nuci
Ce zici de o delicioasă tartă cu dovleac şi nuci? Nu-i aşa că sună bine?
Ingrediente
Pentru aluat
220 g făină o linguriţă sare 110 ml ulei 60 ml lapte unt pentru uns tava
Pentru umplutură
1 kg dovleac
2 ouă
230 ml lapte
150 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
miezul de la 4 nuci dat prin maşină
1/2 linguriţă sare
jumătăţi de miez de nucă pentru ornat
Mod de preparare
Pentru aluat se amestecă uleiul cu laptele, apoi se încorporează făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemnpână se omogenizează. Ingredientele trebuie să fie reci, nu se frământă cu mâna, ci doar cu spatula.
Se pune aluatul între două hârtii de copt şi se întinde o foaie cu care „căptuşim“ forma de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Pentru umplutură, 1 kg de dovleac curăţat de sâmburi se taie cubuleţe şi se coace la cuptor într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, timp de 30 de minute. Se scoate miezul şi se mixează.
Se bat ouăle, se încorporează laptele în care s-au adăugat zahărul şi toate celelalte condimente.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor 15 minute. Când s-a întărit, se pun jumătăţile de miez de nucăşi se mai lasă tarta cu dovleac şi nuci la copt aproximativ 25 de minute.
Chec de dovleac cu crema de branza