Tartă cu dulceaţă de vişine

tarta dulceata visine jpeg

Sigur aveţi în cămară un borcan de dulceaţă şi sigur puteţi face cu ea ceva mai bun decât să-l mâncaţi pe pâine cu unt. Adică, mai exact puteţi face o delicioasă tartă cu dulceaţă de vişine.

Ingrediente pentru tartă cu dulceaţă de vişine

300 g făină 2 linguri cacao 50 g zahăr pudră 150 g unt 1 ou 500 g gem de vişine 1 plic gelatină 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare pentru tartă cu dulceaţă de vişine

Se amestecă făina cu cacaua, oul, ­untul moale, zahărul, un praf de sare şi trei linguri de apă. Se amestecă ­bine toate ingre­dientele, ­până se obţine un aluat omogen, care se dă la frigider pentru 30 de minute. Se topeşte gelatina în 50 ml de apă, apoi se amestecă cu gemul şi cu esenţa. Se opreşte o treime de aluat, iar din restul se întinde o foaie de 5 mm grosime, ­care se aşază într-o formă de tartă, unsă şi trapetată. Se întinde compoziţia de gem. Din treimea de aluat păstrată, se întinde o foaie subţire, se ­taie fâşii şi se aşază în grilaj peste tartă. Se dă tava cu tartă cu dulceaţă de vişine la cuptor pentru 45 de minute.