Tartă cu fructe

1366042784 0741tarta 20cu 20fructe jpeg

Un desert grozav şi multă voie bună... Cam acestea sunt ingredientele unei seri speciale, petrecute în compania prietenilor dragi,  în prag de weekend. Dulcele îl prepari tu, pe ceilalţi lasă-i să vină cu  buna dispoziţie! Iată reţeta de tartă cu fructe.

Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri făină, 6 linguri zahăr, 1 praf de sare, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 500 g fructe fără sâmburi, tăiate felii (vişine, prune, piersici, mere, pere, ananas, căpşuni)

Mod de preparare: Număr porşii: 6 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică

Baţi albuşurile spumă tare cu za hărul, după care încorporezi treptat gălbenuşurile, bătând continuu. Adaugi treptat făina, sarea, zahărul vanilat şi baţi bine. Într-o cratiţă sau formă de tort cu diametrul de 25 cm presari două linguri de zahăr.

Marginile formei le îmbraci cu hârtie de copt, pentru a evita lipirea. Aşezi peste zahăr bucăţile de fructe şi peste ele torni aluatul. Introduci tarta cu fructe în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, până se rumeneşte bine.

tarta cu fructe

După ce s-a copt, scoţi tarta cu fructe din cuptor şi o răstorni imediat pe un platou, pentru a împiedica întărirea zahărului de la fundul formei şi pentru a nu se lipi.

tarta cu fructe

Sorin, Galaţi

Tarta cu afine

Tarta cu afine

Tort dietetic cu fructe de padure

Tort dietetic cu fructe de padure

Orez cu fructe confiate

Orez cu fructe confiate