Tartă cu fructe

Un desert grozav şi multă voie bună... Cam acestea sunt ingredientele unei seri speciale, petrecute în compania prietenilor dragi, în prag de weekend. Dulcele îl prepari tu, pe ceilalţi lasă-i să vină cu buna dispoziţie! Iată reţeta de tartă cu fructe.
Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri făină, 6 linguri zahăr, 1 praf de sare, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 500 g fructe fără sâmburi, tăiate felii (vişine, prune, piersici, mere, pere, ananas, căpşuni)
Mod de preparare: Număr porşii: 6 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică
Baţi albuşurile spumă tare cu za hărul, după care încorporezi treptat gălbenuşurile, bătând continuu. Adaugi treptat făina, sarea, zahărul vanilat şi baţi bine. Într-o cratiţă sau formă de tort cu diametrul de 25 cm presari două linguri de zahăr.
Marginile formei le îmbraci cu hârtie de copt, pentru a evita lipirea. Aşezi peste zahăr bucăţile de fructe şi peste ele torni aluatul. Introduci tarta cu fructe în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, până se rumeneşte bine.
După ce s-a copt, scoţi tarta cu fructe din cuptor şi o răstorni imediat pe un platou, pentru a împiedica întărirea zahărului de la fundul formei şi pentru a nu se lipi.
Sorin, Galaţi
Tort dietetic cu fructe de padure