Tartă cu fructe de pădure şi gem

tarta cu fructe de padure si gem jpeg

Pregătim azi pentru voi o tartă cu fructe de pădure şi gem, o tartă cu care am avut mare succes printre amicii noştri weekendul trecut. Dacă urmezi sfaturile şi indicaţiile noastre de preparare vei obţine şi tu o delicioasă prăjitură.

Tartă cu fructe de pădure şi gem - Ingrediente

Pentru aluat 300 g unt 100 g zahăr 2 ouă 1 praf de copt 2 pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă coajă de lămâie rasă făină cât cuprinde

300 g fructe de pădure

2 linguri zahăr

2 linguri gem fructe de pădure

Tartă cu fructe de pădure şi gem - Cum se prepară

Se freacă zahărul, zahărul vanilat, untul şi coaja de lămâie până ce devin o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, frecând în continuare, până ce se încorporează perfect. Se adaugă, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt, până ce se obţine un aluat mai tare. Se pune aluatul la rece 30 de minute.Se amestecă fructele cu zahărul şi se lasă la macerat câteva minute.Se împarte aluatul în două şi se întind două foi rotunde. Se pune o foaie în forma de tartă unsă cu unt, se înţeapă cu furculiţa, se unge cu gemul de fructe, se adaugă fructele macerate, se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat şi se introduce forma în cuptorul bine încins, pentru aproximativ 40 de minute. Tarta cu fructe de pădure şi gem, se taie în tavă, după ce se răceşte complet, şi se serveşte.