Tartă cu gem de caise

tarta gem caise shutterstock 650196 jpeg

Continuăm seria prăjiturilor cu gemurile pe care la-i pregătit pe timpul verii. Şi, dacă tot ai cămara plină, de ce să nu prepari o tartă?

Ingrediente

500 g făină 3 gălbenuşuri fierte 1 ou 250 g unt 200 g zahăr pudră 150 ml lapte dulce 2 pacheţele zahăr vanilat 2 linguri rom 1 borcan (400 g) gem de caise 250 g brânză de vaci 2-3 linguri cu smântână 1 praf de sare

Mod de preparare

Se freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până devine spumos. Se adaugă treptat laptele, romul şi praful de sare, amestecând energic până devine o cremă omogenă. Se mai pun gălbenuşurile trecute prin sită şi făina cernută proaspăt.

Se frământă totul până se obţine un aluat uşor de modelat, care se înveleşte în folie de plastic şi se dă la frigider pentru o oră.

Se întind apoi două foi. Cu una dintre ele se îmbracă interiorul formei de tartă având grijă să se acopere bine pereţii acesteia. Deasupra aluatului se întinde un strat de brânză amestecată cu smântână, peste care se pune gemul.

Cea de-a doua foaie se taie în fâşii de 1,5 cm lăţime. Se acoperă cu benzile de aluat împletite sub formă de reţea. Se unge cu ou bătut cu o lingură de apă şi se dă tarta la cuptor pentru 15-20 de minute.

sursa foto: Shutterstock