Tartă cu hamsii

Vă place peştele? Iată cum puteţi pregăti un prânz delicios pentru o zi minunată de weekend.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
½ linguriţă sare
200g margarină
1 lingură oţet
un praf de copt
Pentru umplutur
300 g hamsii proaspete
4 cepe
150 g măsline
2 cartofi medii
5 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
50 ml ulei pentru prăjit
sare
piper
Număr porţii: 2 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică
Mod de preparare
Cureţi peştii, îi speli, îi usuci şi îi laşi 15 minute presăraţi cu sare. Pui la fiert cartofii tăiaţi cuburi în apă clocotită cu sare. Apoi îi zdrobeşti şi adaugi 100 g margarină, să-ţi iasă un piure cremos. Cerni făina, adaugi sarea, zahărul şi cele 180 g de margarină. Amesteci totul cu vârful degetelor până obţii un amestec nisipos.
Adaugi 40 ml de apă, oţetul, praful de copt desfăcut în puţin oţet şi, fără să frămânţi prea mult, îl aduni într-un bulgăre. Îl înveleşti cu folie şi îl bagi la rece pentru o oră. îi căleşti în ulei. Laşi ceapa să se răcorească. Potriveşti de sare şi piper piureul pregătit mai înainte şi îi adaugi usturoiul zdrobit. Torni piureul peste blatul de tartă, nivelând cu un cuţit. Pui deasupra ceapa călită şi o răspândeşti pe toată suprafaţa.
Formezi un grilaj din hamsii pe toată suprafaţa tartei şi pui în ochiurile acestuia câte o măslină. Dai tava la cuptor 30 de minute, până ce aluatul se rumeneşte pe margini. O laşi să se răcorească puţin în tavă şi apoi o tai şi o serveşti.