Tartă cu hamsii

1366725344 7943tarta 20cu 20hamsii jpeg

Vă place peştele? Iată cum puteţi pregăti un prânz delicios pentru o zi minunată de weekend.

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

½ linguriţă sare

200g margarină

1 lingură oţet

un praf de copt

Pentru umplutur

300 g hamsii proaspete

4 cepe

150 g măsline

2 cartofi medii

5 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline

50 ml ulei pentru prăjit

sare

piper

Număr porţii: 2 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică

Mod de preparare

Cureţi peştii, îi speli, îi usuci şi îi laşi 15 minute presăraţi cu sare. Pui la fiert cartofii tăiaţi cuburi în apă clocotită cu sare. Apoi îi zdrobeşti şi adaugi 100 g margarină, să-ţi iasă un piure cremos. Cerni făina, adaugi sarea, zahărul şi cele 180 g de margarină. Amesteci totul cu vârful degetelor până obţii un amestec nisipos.

Adaugi 40 ml de apă, oţetul, praful de copt desfăcut în puţin oţet şi, fără să frămânţi prea mult, îl aduni într-un bulgăre. Îl înveleşti cu folie şi îl bagi la rece pentru o oră. îi căleşti în ulei. Laşi ceapa să se răcorească. Potriveşti de sare şi piper piureul pregătit mai înainte şi îi adaugi usturoiul zdrobit. Torni piureul peste blatul de tartă, nivelând cu un cuţit. Pui deasupra ceapa călită şi o răspândeşti pe toată suprafaţa.

Formezi un grilaj din hamsii pe toată suprafaţa tartei şi pui în ochiurile acestuia câte o măslină. Dai tava la cuptor 30 de minute, până ce aluatul se rumeneşte pe margini. O laşi să se răcorească puţin în tavă şi apoi o tai şi o serveşti.