Tartă cu îngheţată de mentă

inghetata StockFood 00648304 jpeg

Dificultate medie Preparare 75' Pentru 6 porţii

Ingrediente

Pentru îngheţată

375 ml lapte

500 ml smântână dulce

100 g zahăr + 1 lingură

1 praf sare

150 g frunze mentă

4 gălbenuşuri

100 g fulgi ciocolată

Pentru blat

300 g biscuiţi de cacao

125 g unt

Pentru decor

sos de ciocolată

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru îngheţată, amesteci laptele cu zahărul şi sarea şi fierbi, la foc mic, amestecând, până se dizolvă zahărul.

Adaugi frunzele de mentă şi le apeşi cu o lingură de lemn până nu se mai ridică la suprafaţa laptelui. Iei vasul de pe foc, acoperi cu un capac şi laşi să se odihnească o oră. Presezi

frunzele de mentă ca să iasă cât mai mult lichid, strecori laptele şi-l încălzeşti din nou până începe să fiarbă.

Baţi gălbenuşurile cu o lingură de zahăr până se albesc, torni încet laptele cald, amestecând continuu.

Pui din nou amestecul pe baie de aburi, fierbi până se îngroaşă şi apoi amesteci cu smântâna. Torni crema într-un vas rece, laşi să se răcească, amestecând din când în când. Acoperi şi laşi

la congelator peste noapte.

Pentru blat, topeşti untul la foc mic sau la microunde şi-l amesteci cu biscuiţii măcinaţi fin. „Îmbraci” cu compoziţia de biscuiţi o formă de tartă (inclusiv pereţii formei). Laşi forma la frigider 2-3 ore.

Scoţi îngheţata de la frigider şi-o afânezi cu o furculiţă. Adaugi fulgii de ciocolată şi amesteci uşor. O torni peste blatul de biscuiţi şi decorezi cu sos de ciocolată. Ornezi cu frunze de mentă şi serveşti!