Tartă cu îngheţată de mentă
Dificultate medie Preparare 75' Pentru 6 porţii
Ingrediente
Pentru îngheţată
375 ml lapte
500 ml smântână dulce
100 g zahăr + 1 lingură
1 praf sare
150 g frunze mentă
4 gălbenuşuri
100 g fulgi ciocolată
Pentru blat
300 g biscuiţi de cacao
125 g unt
Pentru decor
sos de ciocolată
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru îngheţată, amesteci laptele cu zahărul şi sarea şi fierbi, la foc mic, amestecând, până se dizolvă zahărul.
Adaugi frunzele de mentă şi le apeşi cu o lingură de lemn până nu se mai ridică la suprafaţa laptelui. Iei vasul de pe foc, acoperi cu un capac şi laşi să se odihnească o oră. Presezi
frunzele de mentă ca să iasă cât mai mult lichid, strecori laptele şi-l încălzeşti din nou până începe să fiarbă.
Baţi gălbenuşurile cu o lingură de zahăr până se albesc, torni încet laptele cald, amestecând continuu.
Pui din nou amestecul pe baie de aburi, fierbi până se îngroaşă şi apoi amesteci cu smântâna. Torni crema într-un vas rece, laşi să se răcească, amestecând din când în când. Acoperi şi laşi
la congelator peste noapte.
Pentru blat, topeşti untul la foc mic sau la microunde şi-l amesteci cu biscuiţii măcinaţi fin. „Îmbraci” cu compoziţia de biscuiţi o formă de tartă (inclusiv pereţii formei). Laşi forma la frigider 2-3 ore.
Scoţi îngheţata de la frigider şi-o afânezi cu o furculiţă. Adaugi fulgii de ciocolată şi amesteci uşor. O torni peste blatul de biscuiţi şi decorezi cu sos de ciocolată. Ornezi cu frunze de mentă şi serveşti!