Tartă cu kiwi

tarta cu kiwi jpeg

Pregăteşte pentru familia ta un desert uşor, dulce-acrişor, un deliciu pentru toşi cei dragi.

Ingrediente

Pentru blat 60 g făină integrală 60 g făină tărâţe de ovăz 1 plic praf de copt 50 g zahăr 3 ouă

300 ml lapte

4 kiwi

5 linguri amidon

1 fiolă esenţă de vanilie

100 g zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina integrală cu tărâţele şi cu zahărul. Baţi ouăle cu praful de copt şi le torni peste compoziţia de făină. Laşi 30 de minute aluatul obţinut, apoi îl întinzi într-o formă, unsă, şi o dai la cuptor 30 de minute. Între timp, prepari crema. Pui 250 ml de lapte la fiert cu esenţa de vanilie şi cu zahărul. Separat, amesteci restul de lapte cu amidonul. Când laptele dă în clocot, torni compoziţia de amidon şi amesteci până se îngroaşă. Dai crema la rece 30 de minute. Umpli tarta cu crema obţinută şi decorezi cu felii de kiwi tăiate rotund. Prăjitura e mai bună a doua zi.