Tartă cu lămâie
Nimic nu este mai bun într-o zi calduroasă de vară, decât porţie de tartă cu lămâie. Un desert delicios şi totodată răcoritor, foate simplu de preparat.
Ingrediente
Pentru aluat
½ cană zahăr pudră ½ cană făină ½ unt, tăiat în bucăţele mici
Pentru umplutură
c oaja de la 2 lămâi
½ cană suc de lămâie (de la aproximativ 3 lămâi)
½ cană frişcă
zahăr pudră
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul. Pune toate ingredientele pentru aluat în bolul unui robot de bucătărie şi mixează până când se formează aluatul.
Folosindu-ţi mâinile pune aluatul într-o formă de tartă şi ai grijă ca marginile să fie destul de înalte. Dacă îţi este mai uşor poţi folosi o foaie de copt. Coace aluatul tartei pentru 10 minute.
Soate din cuptor şi înlătură forma pentru tartă cu grijă, folosind coada unei linguri de lemn. Pune tarta deoparte până când prepari umplutura.
Prepară umplutura amestecând toate ingredientele. Pune umplutura în tartă şi asigură-te că acoperi toată suprafaţa, iar tarta este plină de umplutură. Pune în cuptor şi coace-o pentru 25-30 de minute. Când umplutura se rumeneşte scoate tarta de la cuptor. Las-o să se răcească complet.
Pune deasupra zahăr pudră şi o poţi servi cu zmeură, dacă doreşti.
sursa: http://two-in-the-kitchen.com