Tartă cu lămâie şi bezea

tarta lamaie bezea jpeg

Dacă vrei să mănânci în această duminică un desert apetisant, prepară degrabă această tartă cu lămâie şi bezea. Nu vei da greş şi vei primi numai laude!

Ingrediente pentru tartă cu lămâie şi bezea

Pentru aluat 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 50 g unt 4 linguri apă rece coaja rasă de la o lămâie

2 lămâi

600 ml apă

2 pachete praf budincă de vanilie

150 g zahăr pudră

4 gălbenuşuri

3 linguri unt

4 albuşuri

100 g zahăr tos

2 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare pentru tartă cu lămâie şi bezea

Se frământă din ingredientele de la aluat o cocă potrivit de tare, care se lasă să se odihnească la frigider 30 de minute. Se întinde apoi în foaie şi se îmbracă o formă rotundă unsă şi tapetată.

Se înţeapă aluatul din loc în loc cu furculiţa, se aşază o folie de aluminiu şi se pun boabe de fasole uscată pentru a nu-i da voie aluatului să crească. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Zeama de la două lămâi se amestecă cu apa, zahărul şi cu praful de budincă. Se aşază vasul pe foc şi se lasă până se îngroaşă, amestecându-se continuu.

Se dă jos de pe foc, se adaugă gălbenuşurile, untul şi se omogenizează. Se toarnă crema în tartă. Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul tos până când acesta se topeşte. La final, se adaugă treptat şi zahărul pudră.

Se întinde bezeaua peste crema de lămâie, se ridică cu furculiţa din loc în loc şi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil la 150° C timp de 20 de minute. Se lasă să se răcească şase ore, apoi se taie în porţii.

sursa foto: Profimedia