Tartă cu legume

tarta cu legume jpeg

După multe mâncăruri grele cu carne, o tartă cu legume este binevenită.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 250 g făină 1 gălbenuş 125 g unt sare apă

1 ardei gras galben

1 ardei gras roşu

1-2 morcovi

1 dovlecel

½ vânătă

1 ceapă

10-15 măsline

ulei

sare

piper

usturoi

Mod de preparare

Freci untul cu făina, adaugi gălbenuşul, sare şi puţină apă şi frămânţi un aluat potrivit ca şi consistenţă. Îl laşi la rece 20 de minute. Cureţi şi speli legumele şi le tai după preferinţă. Zbrobeşti usturoiul şi-l amesteci cu puţin ulei, adaugi sare şi piper şi îl torni peste legume. Le căleşti în puţin ulei şi le laşi să se răcească câteva minute.

Întinzi o foaie de aluat şi o pui într-o tavă tapetată, o înţepi din loc în loc, apoi aşezi pe ea compoziţia de legume. Pui măslinele, presari un praf de piper şi unul de sare şi dai la cuptor 35-40 de minute.