Tartă cu legume

Pentru o tartă cu legume delicioasă ai nevoie de un aluat fraged şi de legume cât mai diverse.
Ingrediente pentru tartă cu legume
Pentru aluat 500 g făină 1 linguriţă sare 60 g unt moale 200 ml apă călduţă 1 cubuleţ drojdie
2 ardei graşi
4-5 ciuperci
1 dovlecel mic
1 ceapă potrivită
50 g măsline fără sâmburi feliate
3 căţei de usturoi
3 ouă
150 g telemea de oi
50 g unt
pătrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare pentru tartă cu legume
Se cerne făina, se face o adâncitură în mijlocul ei, se adaugă untul, un praf de sare şi apa călduţă amestecată cu drojdia. Se frământă un aluat potrivit de tare, care se lasă 30 de minute să crească la loc cald. Între timp, se toacă ceapa mărunt, se căleşte în unt bine încins, amestecând mereu, până se înmoaie. Se adaugă apoi ciupercile feliate, dovlecelul tăiat cubuleţe şi ardeii tăiaţi fâşii înguste. Se continuă călirea, amestecând mereu, până scade toată zeama. Se lasă să se răcească.
Se întinde aluatul în foaie subţire, se tapetează cu ea o formă rotundă pentru plăcintă, cu pereţi cu tot, lăsând să cadă peste marginea formei aluatul în plus. Se condimentează legumele călite, după gust, se amestecă cu măslinele feliate, pătrunjel verde tocat, ouăle, usturoiul zdrobit şi bucăţele de telemea, apoi se toarnă în formă. Se acoperă pe jumătate cu foaia de plăcintă în plus, se unge cu unt şi se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 50 de minute. Tarta cu legume se serveşte caldă.