Tartă cu legume de toamnă

IF05138 jpeg

Păi ce ar putea fi mai gustos decât o tartă cu legumele toamnei? Să te răsfeţi cu praz, conopidă şi ardei? Poţi pune şi vinete, şi gogoşari şi câte şi mai câte...

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină 200 g unt 3 gălbenuşuri 1 praf de sare

Pentru umplutură

300 g şuncă

1 fir de praz

500 g conopidă

1 broccoli

1 ardei gras

3-4 roşii cherry (sau 1 roşie normală)

3 ouă

3 linguri de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Se amestecă, cu o furculiţă, făina cu untul tăiat bucăţele şi un praf de sare. Se adaugă gălbenuşurile, puţină apă şi se frământă cu mâna, până se obţine un aluat

omogen, potrivit. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece 30 de minute.

Între timp, se desfac în bucheţele conopida şi broccoli, se fierb în apă cu sare şi se pun la scurs într-o strecurătoare. Şunca se taie şuviţe şi se rumeneşte

uşor cu o lingură de ulei. Se adaugă prazul tăiat rondele, ardeiul tăiat cubuleţe şi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate felii. Se adaugă sare şi piper, după gust. Se ia de pe foc. Când se răcesc, se amestecă cu bucheţelele de conopidă şi de broccoli şi cu ouăle bătute uşor.

Se întinde aluatul în două foi. Cu o foaie se tapetează forma de tartă, unsă cu ulei, îmbrăcând şi pereţii formei. Se toarnă umplutura de legume şi şuncă şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri şi se coace, în cuptorul bine încins, la foc potrivit, aproximativ 30 de

minute. Se serveşte caldă sau rece.

sursa foto: Image Food