Tartă cu lime. Cel mai răcoritor desert

1 captura de ecran din 2019 06 18 la 17 12 37 png png

Plăcinta cu lime are o poveste interesanta. Se spune că a fost inventată la începutul secolului 20, când refrigerarea nu era un lucru atât de obişnuit. Laptele condensat îndulcit era folosit foarte des în gătit, în special pe bărci. Legenda spune că faimoasa plăcintă a fost creată cu ce avea pescarul la îndemână: lapte condensat, lime şi biscuiţi. Chiar şi pe mare, mereu este timp pentru deserturi.

Ingediente pentru plăcintă cu lime:

10 biscuiţi graham sau digestivi 6 linguri unt topit 5 linguri miere 1/4 linguriţă sare 1 cutie lapte condensat îndulcit 4 gălbenuşuri mari 120 g suc de lime 1 linguriţă zeamă de lime 250 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade. Într-un robot de bucătărie adaugă biscuiţii apoi pune-i într-un bol şi adaugă peste ei untul topit, 2 linguri de miere şi sare. Tapetează cu unt şi făină o formă de tartă cu fundul detaşabil. Adaugă firimiturile în tavă şi aplatizează bine crusta pe margini şi pe fundul tăvii. Dă-o la copt pentru 15 minute şi scoate-o la răcit fără să o iei din tavă.

Între timp, adaugă într-un bol mare laptele condensat, gălbenuşurile, zeama şi coaja de lime şi amestecă-le împreună. Toarnă amestecul peste crusta de tartă şi mai coace pentru 15 minute. Lasă tarta să se răcească şi apoi pune-o la frigider pentru minim 4 ore, de preferat pest noapte.

Când eşti gata să serveşti, bate frişca şi adaugă 3 linguri de miere. Pune frişca peste tartă şi serveşte.

https://www.jamieoliver.com/features/proper-key-lime-pie/