Tartă cu mazăre şi brânză

Când cumperi mazăre, optează pentru cea proaspătă. Boabele congelate sau la conservă pot să aibă un conţinut foarte mare de sare. Acum că ştii cum să alegi cea mai bună mazăre, încearcă această reţetă de tartă, care conţine şi brânză.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină 125 g unt 1 ou 1 praf sare 1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură
200 g brânză telemea rasă
250 g mazăre opărită şi scursă
100 g smântână
2 ouă
2 linguri amidon
1 ceapă
1 ardei gras roşu
frunze de busuioc
sare
piper
Cum se prepară tarta cu mazăre şi brânză
Pentru aluat, cerni făina şi adaugi untul tăiat cuburi. În mijloc pui un ou, 1-2 linguri de apă rece, sare şi frămânţi până obţii o cocă omogenă. O înfăşori într-o folie alimentară şi dai la frigider o oră.
Ardeiul şi ceapa le tai şi le amesteci cu brânza, ouăle bătute, smântâna şi amidonul. Adaugi mazărea şi presari sare şi piper, după gust.
Presari făină pe o planşetă, întinzi aluatul şi îl aşezi, inclusiv pe margini, într-o formă tapetată. Torni umplutura şi dai la cuptorul încins 45 de minute sau până când se rumeneşte. O serveşti, dacă vrei, cu frunze de busuioc.
Foto: Profimedia