Tartă cu mazăre şi brânză

tarta cu mazare si branza jpeg

Când cumperi mazăre, optează pentru cea proaspătă. Boabele congelate sau la conservă pot să aibă un conţinut foarte mare de sare. Acum că ştii cum să alegi cea mai bună mazăre, încearcă această reţetă de tartă, care conţine şi brânză.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 125 g unt 1 ou 1 praf sare 1-2 linguri apă rece

Pentru umplutură

200 g brânză telemea rasă

250 g mazăre opărită şi scursă

100 g smântână

2 ouă

2 linguri amidon

1 ceapă

1 ardei gras roşu

frunze de busuioc

sare

piper

Cum se prepară tarta cu mazăre şi brânză

Pentru aluat, cerni făina şi adaugi untul tăiat cuburi. În mijloc pui un ou, 1-2 linguri de apă rece, sare şi frămânţi până obţii o cocă omogenă. O înfăşori într-o folie alimentară şi dai la frigider o oră.

Ardeiul şi ceapa le tai şi le amesteci cu brânza, ouăle bătute, smântâna şi amidonul. Adaugi mazărea şi presari sare şi piper, după gust.

Presari făină pe o planşetă, întinzi aluatul şi îl aşezi, inclusiv pe margini, într-o formă tapetată. Torni umplutura şi dai la cuptorul încins 45 de minute sau până când se rumeneşte. O serveşti, dacă vrei, cu frunze de busuioc.

Foto: Profimedia