Tartă cu mere

Merele oferă un gust deosebit deserturilor, iar reţeta de tartă pe care ţi-o propunem astăzi este ideală pentru momentele în care vrei să le faci o bucurie celor dragi.
Ai nevoie de
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
40 g zahăr
2 gălbenuşuri
2 linguri apă rece
extract de vanilie
Pentru umplutură
5 mere
75 g unt topit
100 g zahăr
zeama de la 1 lămâie
200 g dulceaţă
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu untul. Adaugi zahărul, extractul de vanilie şi amesteci bine cu mâinile. La final pui gălbenuşurile. Alauatul obţinut îl dai la frigider 30 de minute.
Speli merele, le cureţi de seminţe şi de coajă, le feliezi şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Întinzi aluatul rece pe o tavă tapetată. Aranjezi feliile de mere, de jur împrejur, iar în mijlocul tartei pui dulceaţa. Deasupra torni untul topit şi presari zahărul. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 200° C 45 de minute.
Foto: Profimedia