Tartă cu mere

tarta cu mere jpeg

Merele oferă un gust deosebit deserturilor, iar reţeta de tartă pe care ţi-o propunem astăzi este ideală pentru momentele în care vrei să le faci o bucurie celor dragi.

Ai nevoie de

Pentru aluat

200 g făină

100 g unt

40 g zahăr

2 gălbenuşuri

2 linguri apă rece

extract de vanilie

Pentru umplutură

5 mere

75 g unt topit

100 g zahăr

zeama de la 1 lămâie

200 g dulceaţă

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu untul. Adaugi zahărul, extractul de vanilie şi amesteci bine cu mâinile. La final pui gălbenuşurile. Alauatul obţinut îl dai la frigider 30 de minute.

Speli merele, le cureţi de seminţe şi de coajă, le feliezi şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Întinzi aluatul rece pe o tavă tapetată. Aranjezi feliile de mere, de jur împrejur, iar în mijlocul tartei pui dulceaţa. Deasupra torni untul topit şi presari zahărul. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 200° C 45 de minute.

Foto: Profimedia