Tartă cu mere

Tarta cu mere2 jpeg

Reţeta am primit-o de la citioarea noastră Mihaela Cercel,  din Drobeta-Turnu Severin, Mehedinţi. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru blat: 1 măr 200 g morcovi 4 ouă 100 g unt 100 g zahăr ½ linguriţă praf de copt 100 g nucă măcinată 100 g mălai un praf de sare

500 g mere

2 linguri zeamă de lămâie

50 g gem de caise

zahăr pudră

Mod de preparare:

Descojeşti mărul şi-l dai prin răzătoarea mare. Cureţi morcovii şi îi dai prin răzătoarea mică. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi untul cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi gălbenuşurile pe rând, apoi mălaiul amestecat cu praful de copt şi cu nucile măcinate. La final încorporezi amestecul de morcovi cu măr şi albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare şi restul de zahăr.

Încingi cuptorul la 180 oC. Ungi cu unt o tavă şi pui aluatul. Descojeşti merele, le tai felii şi le pui în formă de evantai peste aluat, stropindu-le cu zeamă de lămâie. Coci tarta aproximativ 40 de minute. După ce o scoţi, o ungi cu gemul de caise încălzit. O laşi la răcit şi o pudrezi cu zahăr..