Tartă cu mere

1366993079 1543tarta 20cu 20mere jpeg

Feluritele soiuri de mere ne îmbie de pe tarabe. Acrişoare ori dulci, ionatane sau „bot de iepure“, merele sunt foarte bune şi în diverse deserturi.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat

500 g de făină

2 ouă

1 plic de praf de copt

140 g de margarină

6 linguriţe de apă rece

140 g de zahăr

sare Pentru umplutură

1 kg de mere

1 lingură de zahăr scorţişoară măcinată

un gălbenuş

2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Freci margarina într-un vas împreună cu făina, sarea şi praful de copt. Adaugi apa rece, ouăle şi zahărul, apoi omogenizezi compoziţia. Aduni aluatul şi-l dai la rece. Apoi, împarţi aluatul în două. Una dintre părţi o întinzi în tava de copt unsă cu unt şi presărată cu făină, astfel încât să acopere şi marginile tăvii.

Tai merele felii, le în depărtezi cotoarele, le amesteci cu scorţişoara şi zahărul şi le înăbuşi timp de cinci minute la foc potrivit. Laşi umplutura la răcit, îi adaugi zeamă de lămâie după gust, apoi o pui în tavă. Cea de-a doua jumătate de aluat o întinzi şi o tai fâşii, pe care le aşezi încrucişate peste umplutura cu mere. Ungi tarta cu gălbenuş şi o dai la copt 25 de minute. Se poate servi cu puţină frişcă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg