Tartă cu mere ca la bunica acasă

FDD ffo14255 jpeg

Această reţetă te va trimite cu siguranţă înapoi în timp, în copilărie, când bunica îţi prepara o delicioasă tartă cu mere.

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină 4 linguri lapte 200 g unt 2 ouă 2 linguri zahăr

Pentru umplutură

3-4 mere potrivite

6 linguri zahăr

1 linguriţă scorţişoară

50 g unt

Pentru ornat

1 albuş

1 lingură zahăr brun

1 pliculeţ zahăr vanilat

Mod de preparare

Frămânţi un aluat din toate ingredientele, îl înfăşori în folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Speli şi cureţi merele, apoi le tai cubuleţe sau, dacă preferi, le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-o cratiţă adâncă şi le căleşti, la foc mic, cu untul, zahărul şi scorţişoara. Laşi să se răcească.

Întinzi aluatul pe o planşetă dată cu puţină făină şi îl împarţi în două. Aşezi prima foaie în formă, având grijă să acoperi şi pereţii, o înţepi din loc în loc, torni pe toată suprafaţa merele călite şi le acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Înţepi din loc în loc.

Albuşul îl freci cu zahărul vanilat şi apoi ungi cu el tarta. Pe deasupra poţi presăra o lingură de zahăr brun, care să se caramelizeze uşor. Dai tava la cuptor 45 de minute, până observi că tarta a căpătat o nuanţă frumoasă.

sursa foto: Foodfolio