Tartă cu mere ca la bunica acasă
Această reţetă te va trimite cu siguranţă înapoi în timp, în copilărie, când bunica îţi prepara o delicioasă tartă cu mere.
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină 4 linguri lapte 200 g unt 2 ouă 2 linguri zahăr
Pentru umplutură
3-4 mere potrivite
6 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară
50 g unt
Pentru ornat
1 albuş
1 lingură zahăr brun
1 pliculeţ zahăr vanilat
Mod de preparare
Frămânţi un aluat din toate ingredientele, îl înfăşori în folie şi-l dai la frigider 30 de minute.
Speli şi cureţi merele, apoi le tai cubuleţe sau, dacă preferi, le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-o cratiţă adâncă şi le căleşti, la foc mic, cu untul, zahărul şi scorţişoara. Laşi să se răcească.
Întinzi aluatul pe o planşetă dată cu puţină făină şi îl împarţi în două. Aşezi prima foaie în formă, având grijă să acoperi şi pereţii, o înţepi din loc în loc, torni pe toată suprafaţa merele călite şi le acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Înţepi din loc în loc.
Albuşul îl freci cu zahărul vanilat şi apoi ungi cu el tarta. Pe deasupra poţi presăra o lingură de zahăr brun, care să se caramelizeze uşor. Dai tava la cuptor 45 de minute, până observi că tarta a căpătat o nuanţă frumoasă.
sursa foto: Foodfolio