Tartă cu mere, miere şi fulgi de migdale

tarta miere fulgi migdale mere jpeg

Când pui puţină miere, prăjiturile capătă un gust şi o aromă aparte. Încearcă reţeta noastră şi te vei convinge.

Ingrediente

Pentru aluat 120 g făină 150 g zahăr pudră 50 g miere 60 g unt 2 linguri nucă măcinată 1 gălbenuş 2 linguri zeamă de portocală coajă rasă de lămâie

4-5 mere

100 g stafide

2 linguri miere de albine

3 linguri zeamă de portocală

1 praf de scorţişoară

150 g fulgi de migdale

1 lingură miez de nucă zdrobit

Preparare

Amesteci făina cu zahărul, mierea, coaja de lămâie, untul tăiat bucăţele, nuca măcinată şi frămânţi cu degetele până obţii un amestec nisipos. Adaugi gălbenuşul, zeama de portocală şi frămânţi energic până obţii un aluat uniform şi elastic. Laşi aluatul la rece circa 30 de minute. Cureţi patru mere de coajă şi seminţe, le tai cubuleţe, le stropeşti cu zeamă de portocală, adaugi mierea de albine, praful de scorţişoară, stafidele şi miezul de nucă zdrobit. Laşi totul să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe.

Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu el forma de tartă, aşezi o folie de copt peste aluat, presari boabe de fasole pentru ca tarta să nu se deformeze la copt. O introduci la cuptor pentru 10-15 minute, apoi scoţi boabele de fasole şi folia de copt şi o mai laşi la cuptor încă 10 minute.După răcire, umpli tarta cu compoziţia de mere şi presari deasupra fulgii de migdale şi cubuleţe de măr.