Tartă cu mere şi migdale

1366213620 6131tartamemig jpeg

Zilele trecute ţi-am porpus o delicioasă reţetă de tartă de caise cu alune. De ce să nu încerci şi această reţetă de tartă cu mere şi migdale?

Pregatire: 1h Coacere: 55 min Dificultate: mare

Ingrediente

175 g făină

1 vârf cuţit sare

100 g unt

2 gălbenuşuri

4 mere

100 g migdale măcinate

50 g unt

125 g zahăr pudră

1 linguriţă praf de scorţişoară

75 g migdale

Mod de preparare

Pui într-un castron făina, sarea şi untul, amesteci cu mâna până obţii un aluat sfărămicios. Adaugi apoi gălbenuşurile bătute şi apă, atâta cât e necesar pentru a obţine un aluat moale.

Frămânţi apoi pe planşeta presărată cu făină până devine omogen, după care îl dai la frigider pentru 30 de minute. Îl împarţi în două şi întinzi două foi de aluat. Una o aşezi într-o formă de tartă, cu fundul detaşabil şi o coci 10 minute la temperatură potrivită.

Între timp, cureţi merele de coajă şi căsuţa seminţelor, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, le storci de zeamă şi le căleşti împreună cu untul, zahărul şi scorţişoara, până când scade toată zeama rămasă în ele. Adaugi migdalele măcinate, amesteci şi iei de pe foc.

După ce se răcoresc, le torni în forma de tartă, acoperi cu cea de a doua foaie de aluat, decorezi cu migdalele tăiate în jumătăţi şi dai la cuptor pentru 45 de minute.