Tartă cu mere şi nuci. Reţeta de luni

E duminică şi e timpul să profiţi de timpul cu familia şi să alegi momente pentru adevărat răsfăţ duminical. Iar numele acestui răsfăţ poate fi tartă cu mere şi nuci.
Ingrediente pentru tartă cu mere şi nuci
Pentru aluat
130 g făină 130 g zahăr 2 ouă 1 praf de copt 6 linguri apă călduţă 1 praf de sare
Pentru umplutură
4 mere acrişoare
200 ml lapte
175 g zahăr
4 ouă
150 g nuci zdrobite
50 g fistic
200 ml smântână dulce lichidă
1 praf de scorţişoară
Mod de preparare pentru tartă cu mere şi nuci
Amesteci ouăle cu zahărul, adaugi apoi apa călduţă şi făina cernută cu praful de copt şi sarea. Frămânţi bine până se formează un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi să
se odihnească circa 30 de minute.
Întinzi aluatul în foaie şi tapetezi cu ea interiorul unei forme de tartă. Înţepi cu furculiţa în mai multe locuri. Presari deasupra puţine nuci zdobite. Amesteci, într-un castron, ouăle, laptele, smântâna dulce şi zahărul. Torni compoziţia în interiorul tartei. Deasupra aşezi felii de mere mai grosuţe, curăţate de căsuţa cu seminţe.
Presari restul de nuci, fisticul zdrobit şi scorţişoara măcinată, apoi introduci tarta la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, până capătă o nuanţă aurie. O laşi să se răcească, o porţionezi şi o serveşti.
sursa foto: StockFood