Tartă cu pepene galben

196676 jpeg

Când vine vorba de ceva răcoritor într-o zi caniculară, primul gând, este şi firesc , se îndreaptă către un pepene rece. Dar ce ar fi să prepari o tartă cu pepene galben?

Dificultate mică Preparare 8 porţii

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină

250 g margarină

50 g zahăr

100 ml apă rece

1 vârf cuţit de sare

Pentru umplutură

1 pepene galben

200 g zahăr

5 ouă

25 g amidon de porumb

250 ml lapte

4 linguri smântână

1 lingură vin demisec

Mod de preparare

Într-un bol cerni făina. Adaugi zahărul, sarea şi margarina. Frămânţi ingredientele şi torni treptat apa, până obţii un aluat elastic. Laşi la frigider 2 ore. Scoţi aluatul, îl întinzi şi-l aşezi în tava tapetată.

Încingi cuptorul, înţepi aluatul cu furculiţa din loc în loc şi laşi în cuptor 15 minute. Tai pepenele în 4 şi elimină seminţele din mijloc şi coaja. Apoi tai fiecare felie, în altele mai subţiri.

Prepari un sirop din topirea pe foc a 75 g de zahăr cu 2 linguri de apă. Când s-a dizolvat, adaugi lingura de vin. Pui feliile de pepene şi lasă-le în acest sirop cam 1 minut. Dai pepenele deoparte, păstrând siropul.

Aşezi bucăţile de pepene peste aluatul scos din cuptor. Baţi ouăle cu amidonul şi 75 g de zahăr. Apoi adaugi şi laptele, mixezi şi torni peste feliile de pepene. Laşi la copt 20 minute. Apoi presari pe deasupra şi restul de zahăr şi mai laşi 10 minute la cuptor.

sursa foto: Photoland