Tartă cu pere

tarta pere jpeg

Poţi înlocui perele cu mere pentru această reţetă.

Ingrediente

100 g făină 3 ouă 1/2 plic praf de copt 50 g zahăr pudră 200 ml frişcă lichidă 100 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 2 pere 1 praf de sare zahăr pudră pentru decor Cum se prepară

Se spală perele, se ­taie, se curăţă de seminţe şi se lasă la scurs. Se bat ouăle cu un praf de ­sare, se adaugă treptat zahărul pudră şi se bate ­până se dizolvă. Se toarnă uşor laptele amestecat cu frişca lichidă şi se ­bate puternic cu telul, apoi se încorporează ­făina, praful de copt şi zahărul vanilat. Se bate să se omogenizeze. Într-un vas uns şi tapetat (sau în unele mai mici), se aşază feliile de pere, se toarnă compoziţia peste, se ornează cu câteva feliuţe de pere şi se coace în cuptorul preîncălzit la foc potrivit ­circa 40 de minute. Se lasă să se răcorească şi se pudrează cu zahăr.