Tartă cu pere şi mac

tarta cu pere si mac jpeg

Macul era folosit ca simbol al somnului şi al morţii, în perioada greco-romană poate şi pornind de la calităţile sale de a da somnolenţă. Seminţele florii de mac sunt de culoare gri-negricioasă, iar gustul lor aduce cu acela al nucii. Semineţele de mac sunt foarte folosite ca umplutură pentru prăjituri în reţetele germane, ucrainiene, ungureşti şi austriece. Poţi prepara o delicioasă tartă cu pere şi mac pentru cei dragi.

Tartă cu pere şi mac - Ai nevoie de

Pentru blat 250 g făină 130 g unt 1 ou 100 g zahăr 1 praf de sare

300 g mac

350 ml lapte

1 ou

zahăr după gust

1 lingură esenţă de vanilie

5 pere

zeama de la 1 lămâie

Tartă cu pere şi mac - Mod de preparare

Amesteci untul la temperatura camerei cu zahărul până capătă consistenţa unei creme. Adaugi oul bătut şi amesteci. Încorporezi făina cernută în prealabil cu un praf de sare şi frămânţi bine cu mâna. Formezi din aluat o bilă pe care o dai la frigider 30 de minute. Întinzi aluatul într-o formă de tartă şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dai tava la rece.

Între timp, prepari umplutura. Pui la fiert laptele împreună cu macul şi zahărul. Adaugi oul bătut, amesteci bine şi ţii pe foc macul până scade laptele. Pui esenţa de vanilie şi dai vasul deoparte. Cureţi perele, le îndepărtezi seminţele şi le tai felii. Le stropeşti cu zeamă de lămâie. Aşezi peste blat hârtie de copt şi pui un castronel cu fasole boabe. Dai forma la cuptor până se rumeneşte blatul uşor. Îndepărtezi hârtia şi boabele, pui umplutura de mac şi feliile de pere una lângă alta. Dai tarta din nou la cuptor încă 30-40 de minute.