Tartă cu piersici şi mure
Piersici şi mure! O combinaţie dulce-acrişoare, două fructe care se completează atât de bine într-un desert aproape perfect!
Ingrediente
Pentru aluat 150 g unt 1 ou coaja de rasă de la o jumătate de lămâie 300 g făină 1 linguriţă praf de copt 80 g zahăr pudră 1 praf de sare
300 g piersici
100 g mure
250 ml smântână
60 g zahăr pudră
2 gălbenuşuri
1 pachet zahăr vanilat
2 pachete praf budincă de vanilie
Cum se prepară
Se taie untul bucăţi, se adaugă oul, coaja de lămâie rasă, făina cernută cu praful de copt, un praf de sare şi zahărul pudră. Se frământă un aluat potrivit de tare , se înveleşte în folie de plastic şi se lasă la frigider 30 de minute.Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă cu el o formă de tartă de 24 cm. Se aşază piersicile tăiate în două peste aluat. Se amestecă smântâna cu zahărul pudră, gălbenuşurile, zahărul vanilat, praful de budincă şi se toarnă în tartă, peste fructe. Deasupra se aşază murele.Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 50 de minute. Se lasă să se răcească în formă, se scoate şi se dă la frigider pentru cel puţin două ore înainte să se servească.