Tartă cu portocale

tarta cu portocale jpeg

E clar că acum în timpul iernii suntem tentaţi să facem deserturi cu fructe de sezon. Mai exact cu citrice. O tartă cu portocale este exemplul cel mai bun pentru un desert reuşit al acestei ierni.

1 tartă

Ingrediente pentru tartă cu portocale

Pentru aluat 200 g făină 125 g unt 1 gălbenuş 2 linguri apă 1 praf de sare

250 g mascarpone

6 portocale

6 linguri zahăr pudră

1 plic gelatină roşie

Mod de preparare pentru tartă cu fructe

Făina se pune într-un bol, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă cu vârful degetelor. Se încorporează gălbenuşul, apa, praful de sare şi se amestecă până se obţine un aluat

omogen, care se lasă la rece 30 de minute. Nu se frământă mult timp aluatul pentru că devine sfărâmicios. Se întinde aluatul într-o formă de tartă şi se înţeapă cu furculiţa. Se aşază peste el hârtie de copt şi boabe de fasole. Se coace 15-20 de minute la foc mic, se îndepărtează fasolea şi se lasă la răcit.

Se amestecă crema mascarpone cu zahărul pudră, zeama şi coaja rasă de la o portocală mare şi crema se întinde peste aluatul de tartă. Se curăţă şi se taie felii trei portocale şi se aşază peste cremă. Se fierbe gelatina în zeama de la portocalele rămase şi se lasă puţin să se răcească. Se toarnă peste tartă şi se dă la rece pentru o oră. Aşa ai obţinut o tartă cu portocale, un desert foarte gustos.