Tartă cu praz şi brânză

tarta praz branza jpeg

La sfârşit de săptămână poţi avea timp să prepari o tartă cu praz şi brânză pentru familia sau prietenii tăi.

Ingrediente pentru tartă cu praz şi brânză

Pentru aluat 300 g făină 200 g unt 1 ou 1 praf de sare

1 kg praz

100 g bacon

1 legătură ceapă verde

2 linguri unt

3 ouă

250 ml smântână

150 g brânză rasă

sare

piper

Mod de preparare pentru tartă cu praz şi brânză

Într-un castron, se amestecă făina cu untul, oul şi sarea. Se frământă un aluat mai tare şi se întinde într-o foaie rotundă, de 5 mm grosime. Se aşază într-o formă de tort unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se introduce în cuptorul încălzit pentru 15 minute.

Se curăţă prazul şi se taie mărunt, iar baconul feliuţe. Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc prazul şi baconul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se

răcească.

Se pun peste praz ouăle bătute, smântâna, ceapa verde tocată mărunt şi se omogenizează compoziţia. Se toarnă amestecul de praz în forma scoasă de la cuptor şi se presară brânza rasă. Se introduce din nou în cuptor, pentru 45 de minute.

sursa foto: ImageFood