Tartă cu praz şi carne de vită

tarta praz carne vita jpeg

E ceea ce s-ar putea numi aperitivul perfect. Această tartă cu praz şi carne de vită poate fi cheia unui meniu pregătit în aceste zile libere care tocmai urmează.

Tartă cu praz şi carne de vită - Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 1 ou 100 ml ulei 2 linguriţe oţet 1 praf de sare

2 fire praz

400 g carne vită tocată

sare

piper

200 g smântână

4 ouă

100 g caşcaval ras

3 linguri ulei

Tartă cu praz şi carne de vită - Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă făina cu oul, uleiul, sarea, oţetul şi 3-4 linguri de apă călduţă. Se frământă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie şi se dă la frigider pentru cel puţin 30 de minute. Se curăţă prazul şi se spală. Se opresc câteva frunze şi se taie fâşii. Restul de praz se taie rondele şi se căleşte în uleiul încins. Când s-a înmuiat, se adaugă carnea tocată şi se căleşte până se albeşte. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se unge şi se tapetează o formă de tartă. Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă forma, inclusiv marginile, apăsând bine. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc. Se toarnă amestecul de praz cu carne şi se aşază deasupra fâşiuţele de praz. Se bat ouăle într-un vas, se adaugă smântâna şi caşcavalul ras şi se omogenizează. Se toarnă amestecul peste compoziţia de praz şi se introduce în cuptorul încins pentru 35-40 de minute. Tarta cu praz şi carne de vită se serveşte caldă.