Tartă cu praz şi cartofi
Prazul este o legumă des întâlnită în alimentaţia românilor deşi, de multe ori, preferata este ceapa. Prazul este mult mai sănătos decât ceapa, conţine foarte mulţi antioxidanţi, iar efectele de revigorare şi scăderea colesterolului se obţin prin tratamente naturiste cu praz. Prepară şi tu o tartă cu praz şi cartofi pentru un gust deosebit.
Tartă cu praz şi cartofi - Ai nevoie de
500 g aluat fraged congelat 1 fir praz 200 g smântână 200 g caşcaval 4 ouă 4 cartofi sare piper ulei
Tartă cu praz şi cartofi - Mod de preparare
Laşi aluatul să se decongeleze la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o tavă şi-l dai la frigider o oră. Între timp, fierbi cartofii în apă cu sare, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci cu ouăle bătute, smântâna şi caşcavalul ras. Potriveşti de sare şi piper. Prazul îl tai rondele şi-l căleşti în puţin ulei. Torni compoziţia de ouă peste aluat, iar deasupra pui rondelele de praz. Dai tava la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte tarta.