Tartă cu praz şi mazăre
Profită de tot verdele din pieţe şi nu uita de praz. Aromata ceapă a gurmanzilor, „arma“ lui Nea Mărin, prazul este vedeta acestei tarte cu praz şi mazăre, o tartă făcută cu dragoste şi plină de savoare.
Tartă cu praz şi mazăre - Ingrediente (1 tartă)
1 aluat foitaj
Pentru umplutură 600 g praz 300 g mazăre din conservă 4 linguri unt 3 ouă 250 g smântână 150 g brânză sare piper
Tartă cu praz şi mazăre - Mod de preparare
Dezgheţi aluatul de foitaj, apoi îl întinzi într-o tavă de tartă, având grijă să îmbraci şi pereţii, apoi îl ungi cu 2 linguri de unt moale. Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Scurgi mazărea, topeşti untul într-o tigaie şi căleşti prazul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Pui peste praz ouăle bătute cu smântâna şi omogenizezi compoziţia. Torni amestecul de praz, apoi presari mazărea, adaugi brânza rasă şi dai la cuptor 45 de minute.
sursa foto: sucresale