Tartă cu prune

ziegen kaese tartes jpeg

Sunt fructele lunii şi trebuie să profităm de ele. Mai acrişoare sau mai dulci şi zemoase, prunele sunt perfecte într-o tartă aburindă scoasă de la cuptor.

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină 100 g unt 100 g zahăr 1/2 plic praf de copt 2 linguri smântână 2 ouă esenţă de vanilie

Pentru cremă

700 g prune

6 linguri pesmet

5 ouă

400 g brânză de vaci

2 linguri făină

100 g zahăr

esenţă de vanilie

câteva frunzuliţe de busuioc

Mod de preparare

Se frământă un aluat din făină, unt zahăr, praf de copt, smântână şi ouă şi se lasă la frigider 30 de minute acoperit cu o folie de plastic.

Pentru cremă se amestecă brânza cu ouăle, două linguri de făină, zahărul, esenţa de vanilie şi frunzuliţele de busuioc tocate mărunt. Prunele se spală şi se scot sâmburii.

Se împarte aluatul în şase bucăţi, se întind şase foi şi se aşază în formele de tarte. Aluatul se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, după care se presară pesmet şi se aşază prunele tăiate cubuleţe. Deasupra se pune crema de brânză şi se dă la cuptor pentru 45 de minute la foc mic.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg