Tartă cu prune şi aluat sfărâmicios

tarta cu prune si aluat sfaramicios jpeg

Prunele, indiferent de soi, sunt excelente surse de fibre şi de sorbitol, indicate pentru intestin. Au un efect laxativ uşor. Sursă bogată de potasiu, prunele sunt indicate pentru cei care suferă de afecţiuni ale inimii. Aşa că nimic nu vă împiedică să preparaţi şi un desert delicios cu aceste fructe, cum este această tartă cu prune şi aluat sfărâmicios.

Tartă cu prune şi aluat sfărâmicios - Ingrediente aluat

300 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră

1 kg prune

25 g migdale

25 g nuci

3 linguri zahăr

40 g unt

Tartă cu prune şi aluat sfărâmicios - Cum se prepară

Pentru aluat se amestecă toate ingredientele şi se frământă până se obţine un aluat tare. Se dă o jumătate de oră la rece. Între timp, se spală prunele, se scot sâmburii şi se taie fructele în jumătăţi sau sferturi. Se presară făină pe planşetă şi se întinde o foaie suficient de groasă, astfel încât să nu se rupă (păstrează o bucată de aluat şi câteva prune pentru ornat!). Se unge cu unt tava şi se aşază aluatul în formă. Se presară grişul, se adaugă prunele, peste care presari nucile şi migdalele măcinate. Peste ele se pune zahărul şi bucăţele mici de unt.

Bucata de aluat păstrată se dă pe răzătoare. Se taie câteva prune în rondele subţiri. Cu bucăţelele de aluat şi prunele tăiate se ornează tarta, se bagă în cuptorul încins

şi se coace aproximativ 40 de minute. Se serveşte rece. Se poate pudra cu zahăr pudră.