Tartă cu prune şi budincă de vanilie

tarta cu prune si budinca de vanilie jpeg

Un desert de sezon, pentru răsfăţul prietenilor şi familiei tale!

Ce ai nevoie

Pentru aluat 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1 pliculeţ praf de copt

500 g prune

1 plic praf budincă de vanilie

100 g zahăr

200 ml apă

20 g unt

20 g făină

20 g zahăr

1 pliculeţ zahăr vanilat

Cum se prepară

Pentru aluat, se cern făina cu praful de copt şi zahărul pudră, se adaugă oul şi untul şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se pune la rece 30 de minute.Între timp, se spală prunele, se taie jumătăţi şi se scot sâmburii. Se toarnă apa într-o oală, se adaugă praful de budincă şi zahărul şi se amestecă bine. Se adaugă prunele şi se fierb două minute, amestecându-se continuu. Se lasă să se răcească. Se întinde jumătate din aluat în foaie şi se aşază pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 26 cm. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace la 180° C 15 minute, apoi se lasă să se răcească.Pentru aluatul sfărâmicios, se amestecă bine toate ingredientele. Din aluatul rămas se întinde o fâşie, care se aşază pe marginea formei. Se apasă pe margini ca să se lipească de blatul de pe fund, se toarnă crema cu prune, se presară aluatul sfărâmicios deasupra şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute. Se lasă să se răcească, se scoate din formă şi se serveşte.