Tartă cu prune şi nuci

tarta cu prune si nuci jpeg

Prunele burmării de toamnă în combinaţie cu două mâini de nuci zdrobite dau cel mai gustos şi dulce rezultat al acestui început de toamnă. Aşa că nu mai pierde vremea, dă o raită prin piaţă, cumpără cele mai arătoase şi coapte prune şi pune-te pe gătit.

Tartă cu prune şi nuci - Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 250 g unt 75 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 2 linguri rom

10 prune brumării de toamnă

4 linguri smântână

3 linguri nuci măcinate

3 ouă

100 g unt topit

2 linguri lichior de lămâie

coajă rasă de lămâie

200 g zahăr pudră

50 g zahăr pudră

Tartă cu prune şi nuci - Cum se prepară

Se freacă untul spumă împreună cu ­zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă pe rând gălbenuşurile, sarea, romul şi făina, în ploaie. Se obţine un aluat potrivit de tare, cu ­care se tapetează forma de tartă, cu pereţi cu tot. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri. Separat, se amestecă smântâna, zahărul pudră, ouăle bătute uşor, coaja şi lichior­ul de lămâie şi untul topit. Se adaugă nucile măcinate şi se toarnă apoi amestecul în tartă. Deasupra se aşază, pe toată suprafaţa, prunele tăiate felii. Se coace în cuptorul bine încălzit circa 45 de minute. Se serveşte după răcire, pudrată cu zahăr.