Tartă cu pui şi ciuperci. Cea mai simplă reţetă

Nu ştim dacă eşti sau nu adeptul tartelor, dar sigur de această reţetă de tartă cu pui şi ciuperci te vei îndrăgosti şi de ea nu te vei mai sătura.
Ingrediente pentru tartă cu pui şi ciuperci
Pentru aluat 300 g făină 150 g unt 2 gălbenuşuri 100 ml apă 5 g sare
300 g piept de pui
300 g ciuperci champignon
2 cepe
50 g unt
2 linguri ulei
100 ml iaurt gros
2 ouă
50 g parmezan ras sau caşcaval
1 praf de nucşoară
pătrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare pentru tartă cu pui şi ciuperci
Se amestecă într-un bol făina, untul, sarea, gălbenuşurile şi apa. Se frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se înveleşte într-o folie şi se lasă la frigider circa 30 de minute. Între timp, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în unt amestecat cu ulei până se înmoaie. Se adaugă carnea tăiată mărunt şi se lasă să se rumenească împreună. Se adaugă puţină apă caldă, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă până când carnea este bine pătrunsă şi zeama a scăzut. Se dă deoparte de pe foc.
Separat, se sotează ciupercile feliate, fără grăsime, amestecând din când în când, până scade bine zeama lăsată de ciuperci. Se amestecă cu carnea şi se condimentează cu sare, piper, nucşoară rasă şi pătrunjel tocat fin, după gust. Se întinde aluatul în foaie, cu care se tapetează interiorul unei forme rotunde de plăcintă, cu tot cu pereţii laterali. Se toarnă umplutura de carne şi ciuperci, peste care se toarnă iaurtul bătut cu parmezanul ras (sau caşcaval) şi ouăle. Se coace, la foc potrivit, circa 50 de minute. Se taie direct în formă şi se serveşte caldă sau rece.