Tartă cu ricotta şi sparanghel

tarta cu ricotta si sparanghel jpeg

Sparanghelul, ca şi spanacul, broccoli sau prazul nu se află pe lista celor mai iubite legume pe care şi le-ar dori un copil la masă. Însă, gusturile se descoperă, dar mai ales se educă. Aşa că bucură-te de primăvară, cheamă-ţi prietenii şi sărbătoreşte plecarea iernii cu această gustoasă tartă cu ricotta şi sparanghel, o mâncare des întâlnită în restaurantele din Praga.

Ingrediente:

1 aluat foitaj din comerţ (sau poţi prepara în casă) 500 g sparanghel curăţat 2 ouă 230 g brânză ricotta (dacă e nevoie scursă) ½ cană de parmezan dat pe răzătoare zeama de la o lămâie ½ cană de smântână ½ linguriţă de sare

Mod de preparare:

Totul începe odată cu încingerea cuptorului. Aşază aluatul într-o formă de tartă, având grijă să acoperi şi marginea. Acum ai două variante în care poţi să o pui la copt: ori înţepi cu furculiţa din loc în loc, ori aşezi o folie cu orez sau boabe de fasole deasupra pentru ca aceasta să nu se umfle şi să devină foarte pufoasă. Bagă la cuptor pentru 15 minute.

Într-o oală mai mare, fierbe sparanghelul până se mai înmoaie. Cam 4 minute. Scurge apa şi împaghetează sparanghelul într-un prosopel. Dă deoparte. Amestecă într-un bol, ouăle, ricotta, parmezanul şi zeama de lămâie. Amestecă, de preferat, cu mâna sau cu telul, dar evită mixerul. Adaugă smântâna şi sarea. Aranjează trunchiurile de sparanghel la aceeaşi lungime şi aşază-le peste aluatul copt. Dacă rămân locuri libere le poţi umple cu resturile de la ajustările pe care le-ai făcut mai devreme trunchiurilor de sparanghel.

Toarnă încet mixtura de ou peste sparanghel şi bagă tarta din nou la cuptor. Lasă la copt pentru 25-30 de minute sau până îţi place cum arată crusta.

Înainte să serveşti, permite-i tartei să se odihnească puţin. Doar câteva minute. Nu mai mult.

Sursa: livingtastefully.weebly.com