Tartă cu ricotta şi sparanghel

Sparanghelul, ca şi spanacul, broccoli sau prazul nu se află pe lista celor mai iubite legume pe care şi le-ar dori un copil la masă. Însă, gusturile se descoperă, dar mai ales se educă. Aşa că bucură-te de primăvară, cheamă-ţi prietenii şi sărbătoreşte plecarea iernii cu această gustoasă tartă cu ricotta şi sparanghel, o mâncare des întâlnită în restaurantele din Praga.
Ingrediente:
1 aluat foitaj din comerţ (sau poţi prepara în casă) 500 g sparanghel curăţat 2 ouă 230 g brânză ricotta (dacă e nevoie scursă) ½ cană de parmezan dat pe răzătoare zeama de la o lămâie ½ cană de smântână ½ linguriţă de sare
Mod de preparare:
Totul începe odată cu încingerea cuptorului. Aşază aluatul într-o formă de tartă, având grijă să acoperi şi marginea. Acum ai două variante în care poţi să o pui la copt: ori înţepi cu furculiţa din loc în loc, ori aşezi o folie cu orez sau boabe de fasole deasupra pentru ca aceasta să nu se umfle şi să devină foarte pufoasă. Bagă la cuptor pentru 15 minute.
Într-o oală mai mare, fierbe sparanghelul până se mai înmoaie. Cam 4 minute. Scurge apa şi împaghetează sparanghelul într-un prosopel. Dă deoparte. Amestecă într-un bol, ouăle, ricotta, parmezanul şi zeama de lămâie. Amestecă, de preferat, cu mâna sau cu telul, dar evită mixerul. Adaugă smântâna şi sarea. Aranjează trunchiurile de sparanghel la aceeaşi lungime şi aşază-le peste aluatul copt. Dacă rămân locuri libere le poţi umple cu resturile de la ajustările pe care le-ai făcut mai devreme trunchiurilor de sparanghel.
Toarnă încet mixtura de ou peste sparanghel şi bagă tarta din nou la cuptor. Lasă la copt pentru 25-30 de minute sau până îţi place cum arată crusta.
Înainte să serveşti, permite-i tartei să se odihnească puţin. Doar câteva minute. Nu mai mult.
Sursa: livingtastefully.weebly.com