Tartă cu roşii, dovlecei şi brânză

tarta rosii jpeg

Brânzeturile... ingrediente care au intrat atât de mult în rutina noastră culinară, încât au devenit aproape banale. Foloseşte-le în combinaţiile pe care ţi le propunem şi vei fi uimită de aromele preparatelor tale!

Ingrediente (1 tavă)

250 g făină

150 g unt

1 ou

1 praf de sare

50 ml apă

2 dovlecei

400 g telemea

3 ouă

150 g smântână

2 roşii

sare

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul rece, adaugi oul şi sarea. Torni puţină apă şi frămânţi până aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Îl pui la frigider 30 de minute. Întinzi o foaie nu foarte groasă de aluat, o aşezi în tavă şi o înţepi din loc în loc cu furculiţa, apoi o dai la cuptor, 15-20 de minute.

Pentru umplutură, dai telemeaua prin răzătoare şi o amesteci cu smântâna şi cu cele 3 ouă. Speli dovleceii, îi tai felii şi-i presari cu puţină sare. Scoţi tava cu tartă din cuptor, adaugi jumătate din compoziţia de brânză, pui felii de dovlecei şi câteva felii de roşii, acoperi cu restul de brânză şi cu feliuţe de roşii. Dai la cuptor până se rumeneşte

frumos.